Αν αποφύγουμε τη σύγχυση ανάμεσα στις εφαρμογές παραγωγής στατικών αναφορών και εκτυπώσεων με τις ολοκληρωμένες λύσεις επιχειρηματικής ευφυΐας, θα διαπιστώσουμε ότι η διείσδυση του ΒΙ στην ελληνική αγορά είναι πολύ περιορισμένη.
Οι προσδοκίες για ανάπτυξη της αγοράς που διατυπώνονται παραδοσιακά δεν έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως, αν και οι ρυθμοί ανάπτυξης της αγοράς τα τελευταία χρόνια, ξεπερνάνε το 20% ετησίως. Ακόμη και ορισμένα από τα μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, με τεράστιες ανάγκες πληροφόρησης εξακολουθούν να «αγωνίζονται με μπαλώματα» για να κάνουν τη δουλειά τους. Οι ανάγκες σε πληροφόρηση ωστόσο αλλά και η συνείδηση της αξίας της μέρα με τη μέρα πολλαπλασιάζονται.
Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις συνειδητοποιούν τα αδιέξοδα του βασιλείου των excels και αποφασίζουν να επενδύσουν στην αυτοματοποίηση της εξαγωγής κρίσιμων μεγεθών και δεικτών για την οικονομική υγεία, ασφάλεια και ανάπτυξη των επιχειρήσεων.
Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο είναι το γεγονός της διεύρυνσης των επιχειρήσεων και οργανισμών που ενδιαφέρονται για την υλοποίηση λύσεων ΒΙ, που έρχονται να προστεθούν σε παραδοσιακούς πελάτες λύσεων ΒΙ, όπως οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών, τράπεζες και μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις οι οποίοι προχωρούν σε νέες επενδύσεις ΒΙ.
Το ενδιαφέρον μάλιστα εκτείνεται και πέρα από το χώρο των πωλήσεων και του marketing που παραδοσιακά αποσπούν το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων σε ΒΙ, σε νέες περιοχές όπως η χρηματοοικονομική παρακολούθηση και η διαχείριση της παραγωγής.
Τρίτη 13 Μαΐου 2008
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου